Βιογραφικό

Ο Χρήστος Κουφουδάκης, ECP είναι Ψυχοθεραπευτής και Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, κάτοχος του Εuropean Certificate of Psychotherapy και τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Συμβουλευτικής. Έχει εξειδικευθεί με τετραετή εκπαίδευση στην υπαρξιακή ψυχοθεραπευτική προσέγγιση από το «γίγνεσθαι» την Ελληνική Εταιρία Υπαρξιακής Ψυχολογίας, είναι απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου, ενώ την τρέχουσα περίοδο φοιτά στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Ποιμαντική Ψυχολογία του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας και αναλαμβάνει περιστατικά ατομικής ψυχοθεραπείας ενηλίκων που αφορούν όλο το φάσμα της ψυχοθεραπείας όπως για παράδειγμα διαχείριση πένθους, διαπροσωπικές σχέσεις, επεξεργασία απώλειας ή τραύματος, έλλειψη νοήματος, δυσκολίες με χρήση ουσιών κλπ. Επιπλέον σημαντικό εμπλουτισμό στην εργασία του ως ψυχοθεραπευτής αποτελεί η τέχνη και το ποιητικό στοιχείο εν γένει, αξιοποιώντας στοιχεία και από την υπαρξιακή-ποιητική ψυχοθεραπεία.

Έχει απασχοληθεί στα πλαίσια πρακτικής άσκησης σε Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης ατόμων με ψυχιατρικές παθήσεις της ΜΚΟ «ΕΔΡΑ», ενώ παλαιότερα εργαζόταν ως στέλεχος ανθρώπινου δυναμικού σε πολυεθνική εταιρία με έμφαση στην επιλογή και αξιολόγηση προσωπικού. Το 2021 εκδόθηκε η πρώτη του ποιητική συλλογή. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στο επιστημονικό περιοδικό ψυχοθεραπείας και φιλοσοφίας «Εποχή».